Biblioteca

Reducing salt intake to prevent hypertension and cardiovascular disease

Reducing salt intake to prevent hypertension and cardiovascular disease

Imagem da capa do livro em inglês: Reducing salt intake prevent hypertension and cardiovascular disease.
Autores

Feng J. He, Norm R. C. Campbell, e Graham A. MacGregor

Ano

2012

Descrição

High dietary salt is a major cause of increased blood pressure, the leading risk for death worldwide. The World Health Organization (WHO) has recommended that salt intake be less than 5 g/day, a goal that only a small proportion of people achieve. Iodine deficiency can cause cognitive and motor impairment and, if severe, hypothyroidism with serious mental and growth retardation. More than 2 billion people worldwide are at risk of iodine deficiency.


O alto consumo de sal é uma das maiores causas do aumento da pressão sanguínea, a principal causa de morte no mundo. A Organização Mundial da Saúde (OMS) recomenda que o consumo de sal seja menos de 5g/dia, um objetivo que somente uma pequena parcela da população consegue alcançar. A deficiência de iodo pode causar deficiências motores e cognitivas e, se severa, hipotireoidismo com forte retardamento mental e de crescimento. Mais de 2 bilhões de pessoas no mundo estão sob o risco de deficiência de iodo.

ACESSE

X