Biblioteca

Need for coordinated programs to improve global health by optimizing salt and iodine intake

Need for coordinated programs to improve global health by optimizing salt and iodine intake

Imagem da capa do documento em inglês: Need for coordinated programs to improve global health by optimizing salt and iodine intake.
Autores

Norm R. C. Campbell, Omar Dary, Francesco P. Cappuccio, Lynnette M. Neufeld, Kim B. Harding, e Michael B. Zimmermann

Ano

2012

Descrição

High dietary salt is a major cause of increased blood pressure, the leading risk for death worldwide. The World Health Organization (WHO) has recommended that salt intake be less than 5 g/day, a goal that only a small proportion of people achieve. Iodine deficiency can cause cognitive and motor impairment and, if severe, hypothyroidism with serious mental and growth retardation.


O alto consumo de sal é uma das maiores causas do aumento da pressão sanguínea, a principal causa de morte no mundo. A Organização Mundial da Saúde (OMS) recomenda que o consumo de sal seja menos de 5g/dia, um objetivo que somente uma pequena parcela da população consegue alcançar. A deficiência de iodo pode causar deficiências motores e cognitivas e, se severa, hipotireoidismo com forte retardamento mental e de crescimento. Mais de 2 bilhões de pessoas no mundo estão sob o risco de deficiência de iodo.

ACESSE

X